Skip to content

Spar strøm og miljø

I Heiskompaniet legger vi vekt på å hjelpe våre kunder med å holde kostnadene nede, enten det gjelder installasjon av nye heiser, modernisering eller heisservice. Med stadig stigende energipriser og økende bekymringer knyttet til klima, er behovet for energisparing større enn noensinne. Vår nyeste teknologi for smart ventilasjonsstyring av heissjakten bidrar til å redusere energiforbruket i bygningen, og dermed også strømkostnadene for kundene.

Hvordan fungerer smart ventilasjonsstyring

Ventilering av heissjakten er et krav i byggeteknisk forskrift. Ventilasjon med åpninger fra heissjakten ut til friluft fører til varmetap og økte oppvarmingskostnader. Vår innovative løsning inkluderer kablingsnett, sensorer og lukkeklaff i heissjakten. I normaltilstanden forhindrer klaffen varmetap ved å holde seg lukket. Temperatur- og luftsensorer er inkludert for å regulere lufting av sjakten ved behov. Ved strømbrudd åpnes klaffen automatisk for å sikre luftkvaliteten.

CO2-overvåkning og overvåkningssystemet sikrer tilstrekkelig lufting under ekstreme forhold, som for eksempel innesperring av personer i små heissjakter. Fuktighetsmåling er en annen viktig del av overvåkingssystemet, som sørger for best mulig innendørsklima og forebygger mugg.

Spar opptil 33 131,- kr* i strømutgifter i året!

Avhengig av bygningstype og andre faktorer, kan det årlig spares mye i oppvarmingskostnader. Du får full kontroll over heissjaktens ventilasjon, dette er en teknologisk fordel.

Investeringen, inkludert installasjonen, gir raskt avkastning! Produktet betaler seg på få år og minimerer ditt miljøavtrykk.

*Oppgitt besparelse er beregnet på en 1000kg heis med 7 stopp. Sjaktdører: 900x2000mm, kr 1,50 pr. kWh og temp. 20°

Montasje og igangkjøring gjøres på få timer og smart ventilasjonsstyring kan monteres i alle heissjakter. Ta kontroll over strømutgiftene og invester i fremtiden!

Kontakt oss for en tilpasset løsning: post@heiskompaniet.no eller tlf: 481 44 481

Energibesparing og kostandskutt med smart ventilasjon av heissjakten

Med smart ventilasjonsstyring reduserer du energikostnader samtidig som du sikrer trygghet og komfort i heissjakten. Systemet kombinerer effektiv og behovsoptimert ventilasjon – dette gir et perfekt samspill av pålitelige komponenter for optimal luftsirkulasjon og reduksjon av strømutgifter.

 1. Ventilasjonsklaff (forskjellige enheter etter behov)
  Reduserer energitap ved å stenge åpningen i heissjakten. Ventilerer kun når det er nødvendig.
 2. Sentralenheten
  Mottar og sender utløsingssignalet for å åpne ventilasjonssklaffen. Frittstående sentralenhet med integrert temperatursensor og utvidede tilkoblingsmuligheter.
 3. Røykdeteksjon* (valgfritt)
  Røykdeteksjon gjennom hele heissjaktens høyde og signaloverføring til sentralenheten.
  To alternativer: Punkttypiske røykdetektorer eller infrarøde detektorer (SD-L-F1). Valg avhenger av sjaktdimensjoner og bygningskrav
 4. Heissjakt-status sender
  Overvåking av luftkvalitet direkte i heisen. Ekstra overvåking av bevegelser eller nødsituasjoner i heisen. Ved behov sendes ventilasjonssignal til sentralenheten. Integrert temperatursensor, CO2-sensor og akselerasjonssensor. Tidsstyrt ventilasjonsfunksjoner. Trådløs radiokobling til sentralenheten
 5. Manuell utløserknapp med statusvisning* (valgfritt)
  Manuell utløsning av ventilasjonsklaff og visning av systemstatus. LED-statusvisning avhengig av modellalternativ:
  *Ekstrautstyr kan kjøpes for å oppfylle kravet om lokal brannvarsling, spesielt i tilfeller der bygningen ikke har en brannsentral.