Skip to content

2G nettet skal fases ut

2G nettet skal fases ut

Telenor har varslet at utfasing av 2G nettet starter i 2026. Dette nettet brukes av mange alarmsendere og det er derfor nødvendig at heisalarm med tilhørende utstyr, er oppdatert til 4G før 2G-nettet stenges ned. ⁠

Alle heiser må ha alarm som er koblet til et alarmmottak. For å garantere brukernes sikkerhet skal det alltid være mulig å få rask hjelp hvis heisen stopper og tilkoblingen er viktig for at brukerne av heisen skal få hjelp døgnet rundt. I dag finnes det fortsatt heisalarmer som er aktive via 2G-nettet og disse vil ikke lenger fungere etter utfasingen.

For å sjekke hva slags standard alarmen har, sender vi en montør for å se på heisen. Hvis heisalarmen i bygget trenger oppgradering, gir vi gjerne et uforpliktende tilbud på 4G heisalarm. Er dere allerede kunde av Heiskompaniet, sjekker selvfølgelig montøren vår standarden på alarmen ved neste servicebesøk. Vi anbefaler på generell basis å starte planleggingen av bytte av alarm tidlig, da det vil være stor pågang for å få oppgradert alarmer på slutten av året.

Ta kontakt med oss hvis du vil vite mer. Du treffer oss på telefon 481 44 481 ⁠eller post@heiskompaniet.no